mchs.gov.ru

Про це повідомив в ефірі 112.ua помічник голови Держприкордонслужби Олег Слободян. "Вранці російська сторона в односторонньому порядку здійснила оформлення 27-го, так званого гумконвою. У період з 6.50 до 7.50 через російські пункти пропуску "Донецьк" і "Матвєєв-Курган" на в'їзд в Україну прослідувало 2 колони, так званого гумконвою, у складі 102 автомобілів. Переважно характер вантажу це продукти харчування, та оскільки переміщення так званого гумконвоя відбувалося з грубим порушенням норм законодавства, українська міжвідомча група здійснювала лише візуальне спостереження за оформленням, без виконання контрольних функцій", - сказав Олег Слободян.

Читайте такожМЗС вимагає від Росії не займатися контрабандою під виглядом доставки "гуманітарки"

За його словами, 20 травня Україна направила РФ лист про те, що "потрібно здійснювати оформлення на тих ділянках кордону, які контролюється українською стороною і котрі офіційно працюють".

Відео дня

"Про присутнність представників ОБСЄ (під час оформлення вантажу РФ, - ред). на даний момент мені нічого невідомо, тому не можу нічого прокоментувати", - додав він.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні 27-й російський "гуманітарний конвой" перетнув український кордон. У МНС РФ запевнили, що більше 100 автомобілів везуть для мешканців Луганської та Донецької областей понад тисячу тонн "гуманітарних вантажів.