REUTERS

Найбільший в Україні авіаперевізник - авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" (МАУ) не отримувала інформації про необхідність обмежити польоти в Тегерані, де сьогодні зазнав аварії літак авіакомпанії Boeing 737, що виконував рейс PS752 за маршрутом Тегеран-Київ.

Читайте такожОприлюднено список імен пасажирів, загиблих при катастрофі літака в Ірані

Про це повідомив президент МАУ Євген Дихне в ході прес-конференції в аеропорту "Бориспіль". "Літак був справним ... Це звичайний регулярний рейс, і вчора до пізнього вечора жодних особливостей про те, що нам потрібно обмежувати польоти, не виникло. Ми можемо самостійно ухвалити рішення про обмеження, може ухвалити Державіаслужба тієї країни, в якій перебуває авіакомпанія, і звичайно, якби ми мали хоч найменшу інформацію про загрози, то зупинили б польоти в цю область», - заявив Дихне.

Відео дня

При цьому він відмовився коментувати версії виникнення цієї катастрофи, зазначивши, що необхідно дочекатися офіційних результатів розслідування причин трагедії.

"Компанія не має права розробляти свої власні версії, зараз створюється спецкомісія, яка має дійти якихось висновків, і лише їхні висновки можуть коментуватись як версії", - додав президент МАУ.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 8 січня, в Ірані зазнав аварії український літак «Міжнародних авіаліній України», пасажири і екіпаж загинули. За попередньою інформацією, на борту перебувало 167 пасажирів і 9 членів екіпажу. З 167 пасажирів - двоє пасажирів були громадянами України. Решта пасажирів - громадяни Канади, Ірану, Швеції, Німеччини та Афганістану

У зв'язку з цією авіакатастрофою МАУ повідомила про призупинення виконання власних рейсів до Тегерана на невизначений термін.