Поліція викрила посадовицю КМДА у привласненні держкоштів / УНІАН

Керівницю Київського молодіжного центру при КМДА викрили у розкраданні бюджетних коштів, виділених для проведення масових заходів.

Читайте такожНа Закарпатті голова сільради привласнив мільйон гривень на ремонті доріг - СБУ

Як повідомляє Відділ комунікації поліції Києва, їй оголошено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3, 4 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Відео дня

Відомо, що упродовж 2018-2019 років директорка розробляла плани проведення заходів, до яких вносила недостовірні відомості щодо дати, місця проведення, запланованої кількості учасників та необхідних витрат.

Правоохоронці встановили випадки, коли заходи, на які виділялися бюджетні кошти, фактично не проводилися або проводилися без будь-якої участі з боку молодіжного центру та відповідного фінансування. Гроші, які нібито витрачалися на проведення того чи іншого заходу, керівниця центру виводила через «підконтрольні» товариства з обмеженою відповідальністю і з ознаками фіктивності та у подальшому витрачала на власні потреби.

У службових приміщеннях і на складах проведено санкціоновані обшуки, під час яких вилучено речові докази – оргтехніку та документи, які долучили до матеріалів кримінального провадження.

В поліції нагадали, що санкція статті передбачає до 8 років позбавлення волі. Зараз правоохоронці встановлюють інших осіб, причетних до протиправної діяльності.