Ілюстрація REUTERS

На Сумщині студентів, які протягом зимових канікул відвідували Китай, ізолюють на період медичного спостереження протягом 14 днів з моменту їх повернення задля недопущення завезення до регіону коронавірусної інфекції.

Читайте такожУ Харкові китайських студентів не пускають на заняття через загрозу коронавірусу

Як повідомляє прес-служба Сумської облдержадміністрації, про це під час апаратної наради заявив начальник обласного управління охорони здоров’я Дмитро Кравцов.

Відео дня

«Наразі ректорам Сумського національного аграрного, державного педагогічного та державного університетів, де навчаються іноземні студенти з Китайської Народної Республіки, вже направлені листи стосовно організації протиепідемічних заходів для осіб, які протягом зимових канікул відвідували Китай, насамперед м. Ухань, провінція Хубей», - розповів він.

За словами Кравцова, мова йде про ізолювання групи китайських студентів на період проведення медичного спостереження протягом 14 днів з моменту їх повернення, а також вжиття заходів щодо відтермінування повернення в Суми на навчання інших осіб з КНР до окремого рішення Кабміну.

За оперативними даними, всього у сумських вишах навчається 270 студентів з КНР.

Як повідомляв УНІАН, про спалах пневмонії невстановленого походження в місті Ухань влада Китаю заявила наприкінці грудня 2019 року. Збудником захворювання став новий тип коронавірусу – 2019-nCoV. Він передається від людини до людини, інкубаційний період триває від 2 до 12 діб.

Всесвітня організація охорони здоров'я 30 січня оголосила надзвичайну ситуацію міжнародного значення в зв'язку з поширенням коронавірусу з Китаю.