Ілюстрація REUTERS

Посольство України в Китаї у зв'язку зі стрімким поширенням у Китаї захворювання, викликаного новим різновидом коронавіруса (2019-nCoV), наполегливо рекомендує українським громадянам, які перебувають на території Китаю, виїхати з цієї країни у разі наявності такої можливості.

Про це повідомляється на сторінці відомства в Facebook.

Читайте такожМісто на півночі Китаю запровадило військовий стан через коронавірус-вбивцю

Відео дня

"Посольство здійснює постійний моніторинг розвитку епідеміологічної ситуації в Китаї і підтримує контакти з відповідними органами КНР. Опрацьовуються всі можливі варіанти надання допомоги співгромадянам, які знаходяться в містах провінції Хубей, щодо яких застосовані карантинні обмеження. Серед іншого вивчається і можливість їх евакуації на випадок, що таке рішення буде прийнято керівництвом нашої держави", - зазначено в повідомленні.

У посольстві радять стежити за оперативною інформацією на сайтах ПУ в КНР (https://china.mfa.gov.ua/) і МЗС України (https://mfa.gov.ua/), повідомленнями ЗМІ і чітко дотримуватися рекомендацій місцевих органів влади.

"У разі надзвичайної ситуації невідкладно телефонувати на "гарячу лінію" Посольства: +86 137 01230647, адреса ел.пошти emb_cn@mfa.gov.ua.

Як повідомляв УНІАН, станом на 28 січня тільки в Китаї підтверджені 4 535 тис. випадків захворювання новим коронавірусом, від хвороби померло 106 осіб, а 60 чоловік вдалося вилікувати.

Про спалах пневмонії невстановленого походження у місті Ухань влада Китаю заявила наприкінці грудня 2019 року. Встановлено, що збудником захворювання став новий тип коронавіруса - 2019 nCoV. Вірус передається від людини до людини. Інкубаційний період коронавіруса триває від 2 до 12 діб.

Випадки захворювання зафіксовані в багатьох країнах світу.

24 січня міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька заявила, що в Україні виявлено три випадки підозри захворювання коронавірусом, два з яких не підтвердилися.

26 січня в ході доповіді президенту представники Моз заявили, що українські лікарі знають про методи лікування нового коронавіруса і готові до прийняття необхідних заходів у разі його виявлення.

За словами прем'єр-міністра Олексія Гончарука, в Україні поки немає жодних підстав для хвилювань через поширення коронавіруса в Китаї.