Медичний транспорт біля Харківського аеропорту. Фото Харківської ОДА

У Нові Санжари (Полтавська область), де має бути розміщено евакуйованих з Китаю громадян, поїхали троє депутатів від "Слуги народу".

Як передає кореспондент УНІАН, про це в коментарі журналістам повідомив перший заступник голови фракції Олександр Корнієнко.

Читайте такожУ МВС заявляють про відсутність загроз в Україні через евакуацію громадян з Китаю

Відео дня

"Ми туди відправили наших депутатів, зараз вони вже на шляху туди", - зазначив він і додав, що це Костянтин Касай, який є мажоритарником з Полтавської області, член Комітету ВР з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Максим Перебийніс та член Комітету з питань свободи слова Тетяна Циба.

Корнієнко пояснив, що санаторій, де мають розмістити українців, знаходиться в зоні самого населеного пункту і "люди переймаються, щоб не було розповсюдження інфекції, хоча ми знаємо, що люди здорові приймалися на борт".

"Є там певна занепокоєність людей, Національна гвардія максимально коректно себе поводить. Ми поки по відео не бачимо серйозних якихось сутичок... Є провокатори, звичайно, як завжди зараз на масових заходах - вони оперативно блокуються", - розповів парламентарій.

Крім того, додав він, на місце виїхав голова Полтавської обласної держадміністрації.

Як повідомляв УНІАН, 19 лютого о 18:30 за київським часом літак авіакомпанії SkyUp з евакуйованими українцями та іноземцями на борту вилетів з Уханя. На борт літака китайські медики не допустили чотирьох осіб – трьох українців та одну іноземку.

За даними МОЗ, на борту літака перебувають 45 українців, 27 іноземців та члени екіпажу, серед яких троє медиків.

Сьогодні, 20 лютого, о 9:40 літак спецрейсу PQ 7302 здійснив посадку в міжнародному аеропорту "Бориспіль" на дозаправку. Після прибуття до аеропорту в Харкові усі особи на борту пройдуть прикордонний контроль з дотриманням всіх норм і правил санітарно-епідеміологічної безпеки відповідно до Міжнародних медико-санітарних правил Всесвітньої організації охорони здоров’я у спеціальній відокремленій зоні аеропорту.

Згодом евакуйованих з Китаю громадян України та іноземців буде доправлено на територію медичного центру "Нові Санжари". Впродовж 14 днів люди перебуватимуть у санаторії на обсервації із забезпеченням суворого режиму санітарного-епідеміологічного контролю і безпеки.

У селищі Нові Санжари Полтавської області місцеві жителі протестують проти прибуття до медцентру Нацгвардії евакуйованих з Китаю громадян, заблокувавши дорогу міжрегіонального значення. Вранці між протестувальниками та поліцейськими виникла короткострокова сутичка. Поліцейські встановили більш як 10 найбільш агресивно налаштованих людей та роз'яснили їм юридичні наслідки вчинення протиправних дій.