Кожару затримали за підозрою в умисному вбивстві / УНІАН

До Шевченківського районного суду Києва надійшло клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою для екс-міністра закордонних справ Леоніда Кожари, затриманого 25 березня співробітниками поліції за підозрою в умисному вбивстві.

Читайте такожЗатримання екс-міністра МЗС України: з'явилось відео

Як повідомляє прес-служба суду, "26 березня на розгляд до Шевченківського районного суду міста Києва надійшло клопотання слідчого управління Головного управління Національної поліції в Київській області про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно Кожари Леоніда Олександровича".

Відео дня

У суді закликали ЗМІ утриматися від відвідування приміщення суду та повідомили, що з метою дотримання карантинних заходів і недопущення скупчення людей в залі засідання будуть присутні лише учасники судового процесу.

"Судом прийнято рішення про онлайн-трансляцію судового засідання, лінк на онлайн-трансляцію, як і час проведення трансляції, буде повідомлено додатково", - додали в суді.

Як повідомляв УНІАН, 21 лютого колишнього керівника телеканалу "Інтер", генерального директора холдингу Atlantic Group Сергія Старицького знайшли мертвим з вогнепальним пораненням у будинку Кожари та його дружини Марини Козерод у селі Чайки Київської області. Про інцидент поліції повідомила власниця будинку. За попередніми даними правоохоронців, чоловік заподіяв собі смерть, коли господарі будинку, чоловік з дружиною, були в інших кімнатах. Поліцейські на місці події вилучили пістолет, набої та гільзу.

Читайте такожЕкс-міністр закордонних справ затриманий за підозрою в умисному вбивстві (фото)

За фактом події було відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України з додатковою відміткою «самогубство».

22 лютого у поліції повідомили, що кримінальне провадження перекваліфіковано із самогубства на умисне вбивство - ч. 1 ст. 115 ККУ.

2 березня слідчий експеримент у будинку Кожари не було проведено через відсутність подружжя вдома, хоча їх було повідомлено про проведення експерименту завчасно.

4 березня слідчий експеримент відбувся, однак його результати становлять таємницю досудового розслідування та не можуть бути розголошені.

25 березня Кожару затримали співробітники поліції.