Ілюстрація \ REUTERS

У Збройних силах України (ЗСУ) зафіксовано другий летальний випадок від коронавірусу.

Читайте такожУ ЗСУ зафіксували перший випадок одужання від COVID-19

Про це повідомляє командування медичних сил ЗСУ. Зазначається, що сьогодні в реанімаційному відділенні Львівської обласної інфекційної лікарні у зв’язку із захворюванням на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2, помер співробітник Збройних сил України.

Відео дня

Вказується, що перші ознаки хвороби у нього з’явилися ще 1 квітня (підвищена температура та ускладнене дихання). У зв’язку з погіршенням самопочуття 8 квітня його доправили до Львівської обласної інфекційної лікарні, де він перебував на стаціонарному лікуванні у реанімаційному відділенні, був підключений до апарату штучної вентиляції легень (ШВЛ) і отримував необхідне лікування. Захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19 було підтверджено за допомогою ПЛР тестування 12 квітня. Сьогодні, 16 квітня, о 10:20 він помер.

За наявною інформацією, в чоловіка, окрім COVID-19, були супутні захворювання.

Командування медичних сил висловлює співчуття близьким та рідним померлого.

Як повідомляв УНІАН, у ЗСУ станом на 7:00 16 квітня зареєстровано 28 випадків захворювання на COVID-19, за минулу добу підтверджено 5 нових випадків.

Перший летальний випадок від COVID-19 стався 7 квітня - померла жінка, працівниця однієї з військових частин на Івано-Франківщині.