суд / firestock.ru

У Харкові судитимуть начальника слідчого відділу підрозділу розвідки так званої "ЛНР".

Як повідомили УНІАН у відділі зв’язків із громадськістю Головного управління МВС України в Харківській області, минулого тижня співробітники слідчого управління завершили розслідування і передали справу до суду.

За даними міліції, на початку травня 2014 року, перебуваючи в Луганську, 32-річний місцевий адвокат вступив до терористичної організації "Луганська народна республіка" і, обійнявши посаду начальника слідчого відділу підрозділу розвідки, займався злочинною діяльністю. Перебуваючи у складі терористичної організації, зловмисник заволодів майном місцевої жительки. Жінка під впливом погроз вбивством передала йому свою іномарку, мобільний телефон та ноутбук.

Відео дня

Читайте такожСБУ затримала провокаторів, які закликали до створення "кіровоградської народної республіки"

Чоловіка виявили та затримали у Київській області на початку травня 2015 року. Під час досудового розслідування він перебував під вартою.

Затриманому повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації), ч. 3 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) та ч. 2 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України. Відповідно до чинного законодавства підозрюваному загрожує покарання в вигляді позбавлення волі на строк до 15 років із конфіскацією майна.