Военный РФ / скриншот

Про це повідомляє РІА «Новости».

«Сьогодні, 12 вересня, близько шостої години ранку з населеного пункту Чертково Ростовської області співробітниками українських спецслужб був викрадений і вивезений на територію України російський військовослужбовець-контрактник Віктор Борсуков. Разом з російським військовослужбовцям на територію України був вивезений і його рідний брат Микола Борсуков, який є цивільною особою», - заявили в прес-службі Міністерства оборони.

Командування військової частини отримало інформацію про події від родичів Барсукова, які проживають у Чертковому.

Відео дня

Читайте такожСікорський пропонує розмістити протитанкове озброєння біля західних кордонів України

Російський телеканал НТВ опублікував фото російського військовослужбовця, який нібито був затриманий українськими прикордонниками.

"Українські силовики повідомили, що вранці 12 вересня затримали поблизу українсько-російського кордону двох росіян, у одного з яких був при собі військовий квиток. По всій видимості, мова йде про контрактника Барсукова і його брата, про викрадення яких раніше повідомило російське Міноборони", - йдеться в повідомленні.

У свою чергу в Державній прикордонній службі України повідомили, що 12 вересня вранці на ділянці відділу "Мілове" співробітники Луганського прикордонного загону затримали 2 громадян РФ, які незаконно перетнули державний кордон України. Затримані були одягнені у військову форму без знаків. Під час перевірки один із чоловіків мав при собі внутрішній паспорт РФ, а інший - військовий квиток, згідно з яким він є військовослужбовцям ЗС Росії з однієї з військових частин з Воронезької області.

Читайте такожПолторак: На Донбасі досі перебувають до 9 тисяч військових РФ, на кордоні - 50-55 тисяч

Як повідомляв УНІАН, вранці 5 вересня стало відомо про зникнення трьох військовослужбовців 79-ї окремої аеромобільної бригади - старшого солдата і двох солдатів.

За даними Генштабу, вночі в цей район під'їжджали два автомобіля (УАЗ і УРАЛ) з боку окупованої території Криму. Можливе незаконне затримання українських військовослужбовців. При цьому зброя, патрони і документи військовослужбовців залишилися в розташуванні підрозділу.

7 вересня стало відомо, що десантників затримала прикордонна служба ФСБ Росії. За версією російських прикордонників, українські військові нібито вирішили поспілкуватися з російськими морськими піхотинцями по інший бік озера Сиваш.

Пізніше окупаційна влада Криму заявила, що передасть Україні трьох викрадених українських десантників 79-ї окремої аеромобільної бригади, обвинувачених у незаконному перетині «російського кордону».