REUTERS

Заява Міністерства юстиції РФ про можливість передачі льотчиці та народного депутата Надії Савченко в Україну після засудження для відбування покарання свідчить про те, що її невинуватість повністю доведено.

Про це адвокат Савченко Марк Фейгін написав у Twitter.

«Отже, у зв'язку із заявою Мін'юсту РФ про можливість передачі Савченко в Україну після засудження для відбування покарання... Мін'юст РФ озвучив умови: визнання Україною (а мабуть, і самою Савченко) вироку російського суду й гарантувати відбування покарання», - зазначив він.

Відео дня

Читайте такожПорошенко закликав ООН тиснути на Росію, щоб звільнити незаконно утримуваних українців

«Для ясності. Визнання Україною вироку російського суду може закрити можливості для оскарження рішення стосовно Савченко в ЄСПЛ», - підкреслив адвокат.

На думку Фейгіна, гарантії відбування Савченко покарання в Україні - це «обтяження країни зобов'язаннями зовнішнього характеру».

На запитання, що робити Україні, адвокат пропонує погоджуватися. «Після отримання Савченко негайно відпустити і гиготати в голос, показуючи в бік Кремля пальцем», - написав він.

«Заява Мін'юсту РФ свідчить про одну дуже важливу річ: захист Савченко повністю довів невинуватість Надії. Тому й метушаться», - переконаний Фейгін.

Довідка УНІАН. Савченко влітку 2014 року викрали терористи на Донбасі й перевезли до Росії. У РФ її звинуватили в причетності до загибелі російських журналістів. Однак, за даними захисту, вона не могла бути причетна до загибелі журналістів, оскільки потрапила в полон ще до їхньої смерті.