СБУ / Фото УНИАН

Ватажок затриманої у Києві диверсійної групи у вересні-жовтні перебував у Росії.

Про це повідомила на своїй сторінці у Фейсбук речник Служби безпеки України Олена Гітлянська.

Вона зауважила, що «ліквідований керівник ДРГ – це 50-річний Олег Мужчиль». «Знаходять додаткові підтвердження факти його неодноразових виїздів за кордон з використанням підроблених паспортів. Встановлено, що остання поїздка керівника групи до Росії відбулась у вересні-жовтні цього року», - написала Гітлянська.

Відео дня

Читайте такожЗМІ розкрили подробиці про вбитого ватажка ДРГ: співпрацював з "Правим сектором" і ФСБ

За її даними, «затримані в результаті спецоперації в Києві члени диверсійної групи, у тому числі громадяни Російської Федерації, почали давати слідчим Служби безпеки України викривальні покази щодо своєї діяльності на території нашої держави». Речник зауважила, що в інтересах слідства СБУ поки що не розкриває усі деталі.

«Процесуальні дії тривають. Частині затриманих вже оголошено про підозру, до суду скеровані подання щодо обрання запобіжного заходу», - зазначила Гітлянська і додала: «Слідством продовжується перевірка версії про підконтрольність ДРГ російським спецслужбам та виконання поставлених ними завдань щодо підготовки терористичних актів на території України та безпосередньо у столиці».