фото: УНИАН

Як передає кореспондент УНІАН, у дворі Житомирської ОДА сьогодні відбулося урочисте вручення представникам управлінь освіти райдержадміністрацій документів та ключів від 10-ти нових шкільних автобусів. Їх отримали Баранівський, Бердичівський, Ємільчинський, Любарський, Народицький, Новоград-Волинський, Овруцький, Радомишльський, Червоноармійський, Черняхівський райони.

Читайте такожКвіт хоче відновити програму "Шкільний автобус" і забезпечити безкоштовними підручниками учнів

«За кошти Державного фонду регіонального розвитку у співфінансуванні із місцевими бюджетами області, а це відповідно 90% і 10%, ми закупили 20 автобусів. Половина з них вже прибули, ще десять ми очікуємо до кінця наступного тижня. Крім цього, до кінця 2015 року можливе фінансування з ДФРР ще 4 автобусів для перевезення школярів у районах, які найбільше цього потребують – Володарськ-Волинському, Новоград-Волинському, Коростенському і Червоноармійському районах», – повідомив голова Житомирської ОДА Сергій Машковський.

Відео дня
фото: УНИАН

Загальна пасажиромісткість одного автобуса – 27 місць, 24 сидінь для школярів, 3 для супроводжуючих осіб. Шкільні автобуси марки ЕТАЛОН А0811ш придбано у Чернігівського автозаводу.

В наступному році область планує активно залучати інвестиційні кошти для транспортних потреб шкіл.

Читайте такожВ українських школах збільшили кількість годин іноземної мови

Новий шкільний транспорт перевозитиме загалом 488 учнів та 41 педагогічного працівника з 46 сіл області.

Як повідомляв УНІАН, Житомирська ОДА закупить 20 шкільних автобусів виробництва «ПАТ «Чернігівський автозавод».