Активність покупців на фондових ринках останнім часом падає. Про це УНІАН повідомила аналітик інвестиційної компанії «Проспект Інвестментс» Олена ЄВДОЧЕНКО.

За її словами, індекс ПФТС рухається зараз у рамках нисхідного тренду, повторюючи динаміку світових майданчиків. «Усвідомлення того факту, що найближчим часом полегшення на фінансових ринках не відбудеться, штовхає фондові майданчики вниз», - вважає аналітик.

Вона повідомила, що Citigroup попередив, що в другому кварталі банк проведе списання поганих активів, а Royal Bank of Sсotland передрік катастрофічний обвал фондових і кредитних ринків впродовж 3 місяців.

Відео дня

Як повідомила аналітик, цього тижня важливою подією стане засідання Комітету з відкритих ринків ФРС США, яке відбудеться 25 червня і на якому розглядатиметься питання розміру базової облікової ставки. За її словами, з недавніх заяв глави ФРС Бена БЕРНАНКЕ газеті Financial Times про те, що він більше занепокоєний проблемами економіки, ніж інфляцією, випливає, що ставка залишиться незмінною, а це тимчасово може припинити спад ринків.