беркут беркутовцы беркутовец / УНИАН

Про це повідомляє управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генпрокуратури.

«Генеральною прокуратурою України спрямовано до суду для розгляду по суті обвинувальний акт у кримінальному провадженні за обвинуваченням колишнього командира оперативної роти №1 столичного спецпідрозділу міліції «Беркут» за ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 365, ч. 1 ст. 365, ч. 1 ст. 366, ч. 3 ст. 27, ч. 1 ст. 366, ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 384 КК України за фактами перевищення влади та незаконного затримання разом з підпорядкованими йому працівниками 18 активістів громадського руху «Автомайдан» та інших осіб в ніч з 22 на 23 січня 2014 року на вулицях Щорса та Грушевського у місті Києві, що супроводжувалося застосуванням до них насильства та пошкодженням їх автотранспорту», - йдеться в повідомленні.

Читайте також"Беркуту" роздали спецзасоби зі шкідливими речовинами з Росії під час Майдану 18 лютого - слідство

Відео дня

Зазначається, що вказаному колишньому командиру спецпідрозділу також інкримінується організація підроблень рапортів та надання співробітниками «Беркуту» завідомо неправдивих показів, поєднаних з обвинуваченням активістів у тяжких злочинах, на підставі яких їх було затримано, притягнуто до кримінальної відповідальності за нібито хуліганські дії та обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

У ГПУ повідомляють, що стосовно інших співучасників цих злочинів досудове розслідування триває.

Як повідомляв УНІАН, в лютому Генпрокуратура інформувала про завершення розслідування цієї справи стосовно екс-командира роти «Беркута».