REUTERS

Українська льотчиця і народний депутат Надія Савченко дала письмову згоду на регулярні медогляди, і зараз вона перебуває у задовільному стані.

Про це УНІАН повідомили у російській Федеральній службі виконання покарань.

Читайте такожАдвокат Савченко: Поки політики намагаються домовитися, без допуску лікарів ми її втратимо

«Учора, 10 квітня, Надія Савченко дала свою письмову згоду на проведення регулярних медичних оглядів, і почала отримувати підтримуючу терапію. Цього ж дня вона була оглянута лікарем-терапевтом, проведені основні клініко-лабораторні дослідження», - йдеться у повідомленні.

За результатами обстеження її стан здоров'я оцінюється як «стабільний, задовільний», вона перебуває під динамічним наглядом медичних працівників, заявили у ФСВП.

«На сьогодні заплановано чергове медичне обстеження Савченко. За результатами проведення огляду та клініко-інструментальних досліджень лікарський консиліум повторно оцінить стан її здоров'я», - зазначили російські тюремники.

Як повідомляв УНІАН, вчора, 10 квітня, адвокат Марк Фейгін пояснив, як працює кремлівська пропаганда з питання звільнення незаконно засудженої в Росії української льотчиці Надії Савченко, яка з 6 квітня дотримується сухого голодування.

«Тепер ще раз, як працює останніми днями кремлівська пропаганда. Для загального розуміння ситуації навколо кейса Савченко. По-перше, Кремль намагається переконати, що ніякої сухої голодовки Савченко немає. Мовляв, це "дієта", маніпуляції громадською думкою і т. д.», - заявив він.

Читайте такожАдвокат Савченко: Юридично її свобода може бути оформлена двома способами

Нагадаємо, 22 березня, Донецький міський суд Ростовської області (Росія) засудив Савченко до 22 років ув'язнення за нібито вбивство двох російських журналістів.

Після оголошення вироку вона заявила, що не буде подавати апеляцію, і з 6 квітня відновила суху голодовку, вимагаючи свого повернення в Україну.