гимн / соцсети

Як повідомляє Крим.Реалії,відповідальними за виведення інформації на екран були представник громадсько-експертної ради та звукорежисер.

Першому зробили догану, а звукорежисера звільнили «за статтею».

Читайте такожВ окупованому Севастополі відновили відключення електрики

Відео дня

У ЗМІ та соціальних мережах з'явився текст, який, імовірно, показали на відкритті "губернаторської ради" окупованого Севастополя. Перші рядки в ньому наступні: «Росія - божевільна наша держава, Росія - покірна наша країна».

Так званий губернатор Севастополя Сергій Меняйло заявив, що силовики проводять перевірку того, як був підмінений гімн Росії.

У Росії передбачена кримінальна відповідальність за наругу над державними прапором і гербом. За наругу над гімном застосовується адміністративне покарання. Після того, що сталося в Севастополі в Держдумі Росії пропонують ввести кримінальну відповідальність за образу російського гімну.

Читайте такожДля деокупації Криму пропонують створити тіньовий уряд

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію та анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу ввели ряд економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».