гпу генпрокуратура прокуратура / УНИАН

Про це радіо "Свобода" заявили речниця генпрокурора Лариса Сарган і представник МВС Артем Шевченко. "Я поцікавився в українського бюро Інтерполу. Українське бюро Інтерполу ніякої інформації від своїх колег за кордоном не має і підтвердило, що цієї особи не було в переліку розшукуваних українських громадян. Тобто українське правосуддя не оголошувало його у розшук каналами Інтерполу", – сказав Артем Шевченко.

За його словами, всі "зовнішні комунікації про екстрадицію, якщо на це є правові підстави, веде Генеральна прокуратура України".

Читайте такожВ Барселоні за відмивання грошей затримали сина Черновецького - ЗМІ

Відео дня

Зі свого боку, Лариса Сарган повідомила, що Генпрокуратура не коментує ситуацію з сином Черновецького і з’ясовує інформацію. "Немає у нас інформації. Він у нас не був у розшуку в Інтерполі, тому ми поки що не коментуємо ситуацію. З’ясовуємо", – сказав вона.

Як повідомляв УНІАН,12 липня іспанське видання El Mundo повідомило, що в Барселоні в результаті спецоперації місцевих силовиків за підозрою в участі у кримінальній організації і відмиванні грошей затримали 11 осіб, серед яких і син колишнього мера Києва Леоніда Черновецького Степан.

За повідомленням, серед затриманих в основному українці і росіяни, що проживають у Барселоні.

Затриманих також підозрюють у підробці офіційних документів і податкових махінаціях.