Бігборд біля пункту пропуску

Повідомлення ЗМІ окупованого Криму про зростання пасажиропотоку та нібито вдалий початок туристичного сезону не відповідають дійсності. Про це речник Держприкордонслужби Олег Слободян написав у своєму Facebook.

Читайте такожРосіяни хизуються зведенням половини опор багатостраждального Керченського мосту

"Російські ЗМІ окупованого Криму активно намагаються створити картинку "вдалого" початку туристичного сезону та заявляють про збільшення на травневі свята пасажиро-транспортного потоку із материкової України. Нібито, лише через КПВВ "Чонгар" до Криму прослідувало понад 18, 5 тисяч осіб. Але статистика говорить зовсім про інше", - написав Слободян.

Відео дня

За його інформацією, з 29.04 по 03.05 тенденції до збільшення пасажиро-транспортного потоку через пункт пропуску на адмінмежі з окупованим півостровом "Чонгар" не було.

"До прикладу, якщо протягом 5 робочих днів (з 24.04 по 28.04) адмінмежу у напрямку окупованого півострову у цьому КПВВ перетнуло 11.7 тисяч осіб та 2.4 тисяч транспортних засобів, то за 5 вихідних днів (з 29.04 по 03.05) прикордонники до анексованого Криму встановленим порядком оформили 9,7 тисяч осіб та 1.5 тисячі транспортних засобів. У порівнянні з минулорічним періодом травневих свят, пасажиропотік лише через контрольний пункт "Чонгар" у напрямку анексованого півострову у 2017 році знизився на 60 % та транспортний - на 62%", - йдеться у повідомленні.

Слободян також відзначив, що перед другою частиною травневих свят тенденція така ж сама. Якщо за минулу добу (4.05) адмінмежу до окупованого півострова через усі КПВВ перетнуло понад 3 200 осіб та 520 транспортних засобів то за добу 4.05.16 року до Криму прослідувало майже 3 700 осіб та 660 транспортних засобів.

Довідка УНІАН. Росія в березні 2014 року після введення військ анексувала український Крим, організувавши "референдум" з його самовизначення. Самопроголошена кримська влада заявила, що 96,77% висловилися за приєднання Криму до Росії. 18 березня в Кремлі був підписаний так званий "договір" про прийняття до складу РФ Криму і Севастополя. Країни Заходу не визнають анексію Криму і ввели низку економічних санкцій проти РФ.