Офіцери запасу, які вже проходили військову службу, не потраплять під призов / фото УНІАН

Офіцери запасу, які вже проходили військову службу, не підпадатимуть під призов згідно з наказом міністра оборони України. Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу повідомив начальник Головного управління персоналу, заступник начальника Генерального штабу Збройних Сил України Артур Артеменко.

"Ті офіцери, які вже проходили службу, до служби залучатися не будуть", - сказав Артеменко.

Читайте такожМіноборони закликає офіцерів запасу повернутись на службу до ЗСУ

Відео дня

Відповідаючи на запитання журналістів, коли почнуть отримувати повістки ті офіцери запасу, які служитимуть вперше, заступник начальника Генштабу не назвав конкретної дати. Він лише зазначив, що після візування наказу міністра оборони у Мін'юсті відповідна інформація буде передана спеціальними каналами зв'язку.

"Це відбудеться дуже швидко. Буде визначено термін для оповіщення. Він вимірюється місяцями. Далі почнуть працювати призовні комісії, зокрема, військово-лікарські комісії", – пояснив він.

Також Артеменко наголосив, що можливі випадки, коли офіцер запасу сам захоче проходити службу, але його не допустять лікарі.

"Такий варіант теж можливий", - додав заступник начальника Генерального штабу ЗСУ.

Як повідомляв УНІАН, 30 травня міністр оборони Степан Полторак підписав наказ про призов на військову службу офіцерів запасу, що набуде чинності після візування Міністерством юстиції.