У Харкові пройшов всеукраїнський олімпійський урок із президентом НОК України Сергієм Бубкою

5 вересня в Харківському державному вищому училищі фізичної культури № 1 в рамках Всеукраїнського олімпійського уроку відбулася урочиста лінійка напередодні Дня фізичної культури і спорту України, який відзначається 9 вересня. У це свято традиційно проходять спартакіади, змагання, марафони та інші масові спортивні заходи, переможцям яких вручають грамоти та цінні подарунки. Ще одна з традицій цього свята - вшанування ветеранів українського спорту.

Учнів спортивних відділень училища відвідали:

Бубка Сергій Назарович - президент Національного олімпійського комітету України, перший віце-президент Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій, член виконкому Міжнародного Олімпійського Комітету, олімпійський чемпіон, Герой України; Кириленко Віталій Володимирович - начальник Управління у справах молоді та спорту облдержадміністрації; Христоєв Віктор Анатолійович - голова відділення НОК України в Харківській області, заслужений працівник фізичної культури і спорту України, Доровський Олександр Вікторович - генеральний директор ТОВ "Фармацевтична компанія «Здоров'я», перший віце-президент Асоціації спортивної боротьби України, меценат училища, Новіков Володимир Володимирович - перший заступник генерального директора ТОВ "Фармацевтична компанія « Здоров'я».

Відео дня

Урок розпочався з привітальної промови директора училища Назаренко Юрія Вікторовича до почесних гостей і учнів училища, в якій він подякував Сергію Назаровичу Бубці за надану увагу до навчального закладу, зазначив його високий авторитет і повагу серед українських спортсменів.

Сергій Бубка привітав усіх присутніх з професійним святом, а в своєму зверненні до вихованців училища відзначив роль освіти для спортсмена, важливість навчання і відповідального ставлення до нього. Разом з директором училища він нагородив кращих спортсменів за високі спортивні досягнення на всеукраїнських і міжнародних змаганнях. Дипломи та цінні подарунки від Олімпійського комітету отримали: Шерстюк Мар′я, відділення велоспорту; Федіна Марта, відділення плавання синхронного; ·  Денисенко Владислав, відділення велоспорту; Коваленко Олександра, відділення плавання синхронного; Книш Ярослав, відділення дзюдо; Котяш Василь, відділення тхеквондо ВТФ; Нестеркін Валентин, відділення плавання; Євсєєнко Олександр, відділення з вільної боротьби.

У Харкові пройшов всеукраїнський олімпійський урок із президентом НОК України Сергієм Бубкою

Вже протягом трьох років фармацевтична компанія «Здоров'я» фінансово підтримує спортсменів Харківщини, які досягли успіхів на змаганнях європейського та світового рівнів. Грошові премії від генерального директора компанії Олександра Доровського в цьому році отримали вихованки відділення синхронного плавання: срібні призери чемпіонату світу - Алексіїва Владислава, Алексіїва Марина і Нарєжна Яна та срібні призери чемпіонату Європи серед юніорів – Бурдова Олександра, Бережна Валерія, Серікова Мар′яна, Гришко Вероніка, Коваленко Олександра, Носова Анна, Федіна Марта, Корнєєва Дар′я.

"Турбота про розвиток фізичної культури і спорту - найважливіша складова соціальної політики не тільки держави, а й соціально відповідальних компаній. Ми втілюємо ідеї здорового способу життя, щоб діти займалися спортом і у них з'являлося бажання всебічно розвиватися. Бажаю всім щастя, миру, здоров'я і нових перемог! " - звертаючись до почесних гостей і вихованців училища зазначив Олександр Доровський.