Активісти встановлюють намет / фото УНІАН

Прохід до місця проведення мітингу біля Верховної Ради буде здійснюватися через рамки металошукачів. Про це написав генеральний прокурор України Юрій Луценко в Facebook.

"У спецслужб була інформація і є встановлені факти зберігання і закупівлі зброї членами незаконних формувань, що знаходяться серед мітингуючих. Саме цим пояснюються посилені заходи безпеки МВС. Їхня задача - безпека учасників мітингу, Києва і країни", - написав він.

Читайте такожПід Радою знову сталися сутички між протестувальниками та поліцією

Відео дня

При цьому Луценко наголосив, що "ніякого зносу наметів не буде". "Але для уникнення провокацій та для безпеки самих мітингуючих вхід в зону мітингу буде здійснюватися через рамки металошукачів", - додав генпрокурор.

"Знаю точно і в свій час доведу, що частина організаторів акції протесту зробили ставку лише на провокації", - зазначив Луценко.

Голова Нацполіції України Сергій Князєв також заявив, що правоохоронці діятимуть в рамках правового поля і не планують «жодних радикальних дій для розгону наметового містечка», передає Громадське.

«Заходи, які були здійснені Національною поліцією, тільки для забезпечення безпеки громадян... В усі дні, коли відбуватимуться акції на Площі Конституції, такі заходи будуть здійснюватись», — сказав він.

На запитання журналістів, чи буде відбуватись «зачищення» урядового кварталу, зокрема проїжджої частини вулиць, де встановлені намети, Князєв сказав: «Будь яких радикальних заходів із зачищення, звільнення чи інших дій ми не плануємо... Законність розміщення наметів розглядається, в першу чергу, міською адміністрацією, і тільки після цього ми можемо застосовувати якісь заходи».

Як повідомляв УНІАН, зранку під Верховною Радою відбувається мітинг, учасники якого вимагають скасування депутатської недоторканності, внесення змін до виборчого законодавства, а також створення Антикорупційного суду. Організаторами акції виступають партії «Об'єднання «Самопоміч», ВО «Батьківщина», «Рух нових сил», «5.10», ВО «Свобода», «Національний корпус», «Правий сектор» і низка громадських організацій.