Оперативники спецслужби задокументували передачу митникам 8 тисяч гривень хабара за пропуск вантажу / Фото УНІАН

На Львівщині співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою області затримали на хабарництві групу працівників (робочу зміну) митного посту «Смільниця» (Старосамбірський район).

Як повідомили УНІАН у прес-службі УСБУ у Львівській області, оперативники спецслужби задокументували передачу митникам 8 тис. грн хабара за безперешкодний пропуск автомобіля з вантажем промислових товарів.

Читайте такожСБУ викрила керівництво Вінницької митниці на хабарництві - Луценко

Відео дня

Разом з тим, встановлено, що митники «систематично вимагали гроші з підприємців за не створення штучних перешкод при переміщенні товарів через митний кордон України».

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (Одержання хабара в особливо великому розмірі або службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище, що карається позбавленням волі на строк до дванадцяти років з конфіскацією майна).

Як повідомили у прес-службі прокуратури Львівської області, двом працівникам митного посту, станом на сьогодні, вже повідомлено про підозру у злочині, вирішується питання про взяття їх під варту. Тривають невідкладні слідчі дії (обшуки, опитування та ін.).

Як повідомляв УНІАН, нещодавно головний інспектор митниці в Херсоні попався на хабарі.