Фонд Eurolab забезпечує Таміфлю адресно і безоплатно, всіх, хто гостро потребує цього препарату. Про це УНІАН повідомив засновник і президент фонду Eurolab, керівник штабу «Кияни проти грипу» Андрій ПАЛЬЧЕВСЬКИЙ.

За його словами, штаб «Кияни проти грипу», придбав  2 тисячі упаковок препарату за ціною сто доларів. «Ми видаємо ліки безплатно для людей у критичному стані. Насамперед, медичним працівникам, а також постачаємо до київських пологових будинків, звідки нам приходять адресні запити»,- сказав А.ПАЛЬЧЕВСЬКИЙ, підкресливши, що штаб допомагає лише адресно, аби уникнути «різного роду спекуляцій і можливості наживатися на чужих бідах».  

Він зазначив, що люди й досі звертаються за допомогою до штабу «Кияни проти грипу». «Заповнивши спеціальну форму, кожен хворий, який потребує Таміфлю, може отримати ліки", - сказав керівник штабу.

Відео дня

Водночас А.ПАЛЬЧЕВСЬКИЙ висловив нерозуміння діями українських чиновників, які почали купувати Таміфлю «лише через тиждень після початку епідемії свинячого грипу». «Чому закупівля не була зроблена до початку епідемії - це незрозуміло. Адже препарат діє у перші 48 годин. На третій день хвороби він абсолютно даремний і неефективний", - зазначив експерт.

Довідка УНІАН. Мета громадської ініціативи народний штаб «Кияни проти грипу» - зменшити рівень захворюваності серед населення на грип і інформувати про особливості перебігу хвороби і запобіжних засобах. Однією з перших ініціатив, організованих народним штабом за підтримки благодійного фонду «Eurolab», була організація безкоштовних пунктів тестування на грип А/H1N1 у найбільших торгово-розважальних центрах Києва.

Про особливості грипу А/H1N1 і перебігу хвороби можна дізнатися на спеціально створеному сайті:

www.griph1n1.com.ua

 

-------- Pragma Translation ---------