Засновник і президент фонду Eurolab, керівник штабу «Кияни проти грипу» Андрій ПАЛЬЧЕВСЬКИЙ в інтерв`ю УНІАН спростував інформацію про те, що в країні не було можливості повсюдно виявляти вірус грипу A/H1N1.

«Особливості діагностики грипу такі, що його виявляють в світі швидко і легко. У цьому питанні немає підгрунтя для спекуляцій і паніки. Eurolab, наприклад, оперативно забезпечив можливість діагностики цієї інфекції. Якщо в країні чекають на інфекційну епідемію, до неї готуються. Це звичайні заходи – проводиться профілака, кампанії вакцинації тощо.  Для системи української охорони здоров’я ця епідемія не мала би бути несподіванкою, адже урядові документи підготували ще кілька місяців тому", - сказав А.ПАЛЬЧЕВСЬКИЙ.  

На його думку, в Україні була створена легенда, що у нас немає устаткування, на якому можна діагностувати свинячий грип. «Це - неправда. Правда полягає в тому, що в країні є фахівці і техніка, яка дозволяє діагностувати грип. Організація «Кияни проти грипу» може навчити цьому безкоштовно всіх медичних працівників країни", - сказав А.ПАЛЬЧЕВСЬКИЙ.

Відео дня

За його словами, медики Eurolab розробили грунтовний теоретичний і практичний матеріал, який найближчим часом з`явиться на сайті www.griph1n1.com.ua.

«Ми плануємо провести семінар з питань діагностування і лікування грипу A/H1N1. Лікарі, які не зможуть приїхати, можуть ознайомитися з матеріалами семінарського заняття в електронному вигляді", - сказав президент фонду Eurolab.

Довідка УНІАН. Мета громадської ініціативи народний штаб «Кияни проти грипу» - зменшити рівень захворюваності серед населення на грип і інформувати про особливості перебігу хвороби і запобіжні засоби. Однією з перших ініціатив, здійснених народним штабом за підтримки благодійного фонду «Eurolab», була організація безкоштовних пунктів тестування на грип А/H1N1 у найбільших торгово-розважальних центрах Києва.

Про особливості грипу А/H1N1 і перебігу хвороби можна дізнатися на спеціально створеному сайті:

www.griph1n1.com.ua