СБУ передала до прокуратури матеріали щодо протиправної діяльності аномімних зловмисників, які напередодні першого туру виборів Президента України погрожували керівникам та членам трьох дільничних комісій у виборчому окрузі № 91 у Білоцерківському районі Київської області.

Як повідомили УНІАН у прес-секторі ГУ СБУ в м. Києві та Київській області, у результаті проведених СБУ заходів встановлено, що анонімні дзвінки надходили з мобільних телефонів, номери яких належать представникам територіального осередку однієї з політичних партій. Матеріали за даними фактами скеровані до прокуратури Київської області для прийняття рішень згідно з чинним законодавством.

Загалом у ході першого туру виборів Президента України у столичному регіоні Служба безпеки України здійснила перевірку 72 фактів правопорушень, 13 з яких надіслано до органів прокуратури. Зокрема, про припинення діяльності двох незаконних комерційних структур, які намагалися перевести готівку у тіньовий обіг для незаконного використання у виборчому процесі (у Києві співробітниками СБУ спільно із працівниками міліції було затримано кур’єрів, які перевозили понад 1 млн. грн. готівки). Крім того, зафіксовано випадки видачі продуктових наборів представниками селищної ради від імені одного з кандидатів у президенти у с. Калинівка Васильківського району.

Відео дня

Повідомлення про порушення під час виборчого процесу надходили від громадян до ГУ СБУ в м. Києві та Київській області за телефоном довіри. В результаті перевірок повідомлень у 14 випадках поінформовано відповідні державні органи для вжиття заходів реагування із дотримання законності під час проведення виборів Президента України.