У березні 2010 року Індикатор бізнес-клімату в єврозоні продовжив зростати дванадцятий місяць поспіль, хоча і залишається негативним: –0,32 проти –0,65 пункти у лютому.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі Єврокомісії.

Зростання індикатора пояснюється передусім покращанням менеджерських оцінок щодо виробничих трендів в наступні місяці та оцінок портфелю замовлень, а також оцінок експортного портфелю замовлень та оцінок виробництва в попередні місяці. Разом з тим, менеджери вважають недостатніми залишки продукції на складах.

Відео дня

***

Індекс економічних очікувань (Economic Sentiment Indicator) зріс в єврозоні на 1,8 пункти порівняно з лютим – до 97,7 пункти, в усіх країнах-членах ЄС (ЄС-27) – на 2,0 пункти – до 99,6 пункти.

Згідно з повідомленням, зростання індексу в обох зонах пояснюється переважно зростанням рівня довіри в сфері промисловості, послуг, роздрібної торгівлі та будівництва. Разом з тим, рівень довіри серед споживачів залишився практично незмінним.

Зараз рівень Індексу економічних очікувань практично досяг свого середнього значення за всі роки його виміру, починаючи з 1985 року.