Київський міський голова Леонід ЧЕРНОВЕЦЬКИЙ прийняв рішення про тимчасове відсторонення від виконання службових обов’язків директора КП «Київський зоопарк» Світлани БЕРЗІНОЇ на час проведення розслідування загибелі тварин у звіринці.

Про це йдеться у переданій УНІАН заяві Л.ЧЕРНОВЕЦЬКОГО у зв’язку з подіями, що відбуваються останнім часом у Київському зоопарку.

Рішення про тимчасове відсторонення С.БЕРЗІНОЇ, за поясненням столичного голови, прийнято з метою забезпечення неупередженого розслідування справи, виключення персонального впливу на хід і результати розслідування або приховування фактів.

Відео дня

Також Л.ЧЕРНОВЕЦЬКИЙ інформує, що звернувся до керівництва ГУ МВС в місті Києві та до прокуратури міста з вимогою негайно відкрити провадження у справі за фактами загибелі тварин зоопарку, та провести всі необхідні слідчі дії з метою встановлення причини їх загибелі, обставин та осіб, винних в цьому.

Крім того, керівник столиці дав доручення голові Постійної комісії Київської міськради з питань правопорядку, регламенту та депутатської етики ініціювати створення тимчасової контрольної комісії Київради з розслідування причин загибелі тварин в міському зоопарку, а також підготувати та внести на розгляд Київради проект рішення з цього питання. Зазначений проект рішення має бути представлений на розгляд депутатського корпусу на найближчому пленарному засіданні Київради, що призначено на 3 червня поточного року.

Л.ЧЕРНОВЕЦЬКИЙ також прийняв рішення про вжиття термінових заходів із забезпечення безпеки тварин, що утримуються в міському зоопарку. Зокрема, відповідним фахівцям надано термінове доручення розробити схему розміщення спеціальних відеокамер спостереження на території зоопарку.

“Як людина, небайдужа до того, що сталося, я особисто звертаюсь до тих, хто будь-яким чином може бути причетний до загибелі тварин: немає нічого, що могло б виправдати такі безпринципні та жорстокі дії! Тварини київського зоопарку – ні в чому не винні брати наші менші, улюбленці киян та гостей столиці – не можуть бути ставкою в ваших жорстоких іграх”, - прокоментував мер.

Л.ЧЕРНОВЕЦЬКИЙ запевнив, що зробить все можливе, щоб знайти та показово покарати винних у цих смертях та відновити нормальну роботу закладу.

Як повідомляв УНІАН, 30 травня у Київському зоопарку померла самка бізона. У зоопарку заявили, що бізон стала черговою жертвою отруйників.

Раніше в зоопарку померла біла верблюдиця, слон. постраждали від отруєння яки.