Співробітники міліції виявили у мікрорайоні "Хімселище" в Черкасах підпільний цех з виробництва фальсифікованих розчинників.

Як повідомив кореспонденту УНІАН заступник начальника Управління боротьби з організованою злочинністю ГУ МіліціМВС України в Черкаській області Сергій ШМИГОЛЬ, за триметровим парканом правоохоронці виявили у приміщенні налагоджену лінію з виробництва оліфи, уайт-спіриту та інших розчинників, також було знайдено етикетки різних фірм, які виготовляють ці розчинники в інших областях. Жодних документів про співпрацю не було.

За словами С.ШМИГОЛЯ, вийти на цей підпільний завод вдалося в ході розслідування іншої кримінальної справи. Правоохоронці затримали вантажівку, яка перевозила вже готовий товар, і ще одну, яка привезла хімреактиви. Хоча підприємство мало дозвіл на реалізацію продукції, але жодних дозволів та ліцензій на виготовлення цієї продукції у них не було. Крім того, під час виробництва розчинників підприємці незаконно застосували отруйні та хімічні речовини.

Відео дня

Також увагу правоохоронців привернуло використання прекурсорів. Це речовини, які потрібні при виготовленні наркотичних засобів і психотропних речовин.

На підприємстві працювало багато людей, скільки років воно виготовляло нелегальну продукцію і який грошовий оборот підприємства, з`ясовує слідство. Під час операції було вилучено продукції на суму більш ніж 1 млн. грн.

Наразі триває слідство, встановлюються особи, причетні до незаконної діяльності та мережі збуту фальсифікату.