Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» видобула перші 100 тис. барелів (13,5 тис. тонн) нафти з родовища Gharadig у рамках реалізації проекту з освоєння запасів вуглеводнів концесійної ділянки Алам Ель Шавіш Іст (Alam El Shawish Еаst) на території Західної Пустелі Арабської Республіки Єгипет.

Про це УНІАН повідомили в управлінні зв`язків із громадськістю НАК «Нафтогаз України».

У повідомленні зазначається, що за узгодженням із Єгипетською Генеральною Нафтовою Корпорацією (ЄГНК), НАК «Нафтогаз України» провела роботи з облаштування системи збору й відвантаження нафти для раннього видобутку на родовищі Gharadig і прийому нафти на базі ЄГНК Абу Сенан. ЄГНК надала дозвіл на проведення раннього видобутку нафти обсягом до 2000 барелів на добу.

Відео дня

За час реалізації проекту компанією пробурено 12 пошукових і 2 розвідувальних свердловини. Відкрито 5 родовищ вуглеводнів. Сумарні видобувні запаси нафти й газу на 3 родовищах оцінюються в 10 млн. тонн умовного палива. Здійснюється оцінка запасів на інших двох родовищах.

НАК «Нафтогаз України» продовжує здійснювати організаційно-правові заходи й виконувати дослідні й технологічні роботи на родовищах із метою нарощування видобутку нафти й газу.

Також компанія зазначає, що успішна реалізація проекту з розвідки й промислової розробки ресурсів вуглеводнів у Єгипті сприятиме прискоренню процесу диверсифікації джерел постачання енергоносіїв в Україну.

Довідка УНІАН. 13 грудня 2006 р. між Арабською Республікою Єгипет, Єгипетською Генеральною Нафтовою Корпорацією і НАК «Нафтогаз України» було укладено Концесійну угоду на проведення нафтової розвідки й розробки запасів вуглеводнів східного блоку Алам Ель Шавіш Іст (Alam El Shawish East) у Західній Пустелі АРЄ загальною площею 994 кв. км. Згідно з умовами Концесійної угоди період геологорозвідувальних робіт триватиме до 13 грудня 2011 року.