За сприяння фонду Ріната Ахметова «Розвиток України» у Львівській області впровадять соціальний проект «Телемедицина».

Як повідомили УНІАН у прес-службі фонду, метою проекту є побудова всеукраїнської телемедичної мережі, яка створюється задля покращення діагностики та раннього виявлення захворювань, забезпечення доступу до третинної медичної допомоги і зменшення витрат на надання допомоги населенню. Реалізація проекту базується на використанні новітніх телекомунікаційних технологій та досвіду оператора зв’язку МТС.

Фонд «Розвиток України» підтримує створення телемедичної мережі у рамках реалізації проекту фонду «Рак виліковний. Своєчасне виявлення та лікування онкологічних захворювань».

Відео дня

Приєднання медичних установ Львівщини до вже створеного ядра телемедичної мережі дозволить жителям Львова, віддалених районів Львівщини та в цілому області отримувати медичні консультації за напрямками, зокрема, щодо онкології та кардіології, зазначили у фонді.

Пацієнти отримають доступ до кваліфікованих консультацій спеціалістів, доступ до послуги «second opinion», а лікарі зможуть проводити on-line консиліуми, наукові дискусії тощо.

У прес-службі фонду «Розвиток України» також повідомили, що сьогодні Львівська міська рада підписала декларацію про соціальне партнерство з Донецькою паливно-енергетичною компанією, у рамках якої і буде відбуватися реалізація проекту «Телемедицина» та підтримка соціальних ініціатив та проектів у Львові.