Як повідомили УНІАН у прес-центрі СБУ, співробітники СБУ встановили, що власник нічного клубу одного із міст Одещини встановив в приміщеннях свого закладу обладнання для негласного отримання інформації з метою шпигування за відвідувачами. Близько двох десятків апаратних комплексів у складі мініатюрної відеокамери та мікрофону з підсилювачем були закамуфльовані під датчики протипожежної сигналізації та розташовані в залах над столиками, баром і навіть у туалеті. Реєстратор інформації та записуючий пристрій зловмисник встановив у підвальному службовому приміщенні.

Згідно з висновком експертів, вилучене обладнання відноситься до спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації. У ході вивчення окремих елементів комплексу оперативники з’ясували, що на жорсткому диску реєстратора міститься аудіо та відеоінформація за останній місяць.

Слідчими УСБУ в Одеській області стосовно зловмисника порушено кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбаченого ч.1 ст.359 (незаконні придбання, збут або використання технічних засобів негласного отримання інформації) Кримінального кодексу України.

Відео дня

Триває слідство.