Так УНІАН у групі СКМ прокоментували інформацію про переговори з корейською корпорацією Hyundai про виробництво електропоїздів на базі ПАТ «Дружківський машинобудівний завод», що входить до групи СКМ.

«Що стосується угод із компанією Hyundai, то зараз ніякі переговори з нею не проводяться», - повідомили в СКМ.

Відео дня

За інформацією прес-служби групи, наразі на Дружківському машинобудівному заводі (входить до НВК «Гірничі машини») «реалізуються масштабні проекти з концентрації виробництва, модернізації технічного фонду та соціально-побутової інфраструктури».

Крім того, в СКМ уточнили, що на сьогодні група не планує організовувати виробництво пасажирських електропоїздів на базі одного зі своїх підприємств. «Ні, не плануємо», - повідомили в СКМ.

Нагадаємо, раніше Дружківська міськрада з посиланням на мера міста Валерія Гнатенка, повідомила, що СКМ веде переговори про будівництво заводу з виробництва швидкісних поїздів Hyundai на території Дружківського машинобудівного заводу.

Довідка УНІАН. ПАТ «Дружківський машинобудівний завод» серед інших підприємств входить до науково-виробничої компанію «Гірничі машини», яка є найбільшою компанією в Україні з виробництва гірничошахтного обладнання.

Дружківський машзавод у свою чергу – це найбільший у СНД виробник гірничошахтного обладнання, а за окремими його видами (механізовані крепи, шахтні й гірничорудні вагонетки) є монополістом у Східній Європі.

СКМ («Систем Кепітал Менеджмент») - найбільша українська багатогалузева група. До складу Групи СКМ входить підприємства гірничого, металургійного, енергетичного, фінансового, телекомунікаційного, медіа та інших секторів економіки. 100% акцій компанії СКМ належать бізнесмену Рінату Ахметову.