Вибух у буднку стався у грудні 2012 року

Як повідомили УНІАН у прес-службі Харківської міської ради, про це під час зустрічі з мешканцями будинку сказав Харківський міський голова Геннадій Кернес.

Він зазначив, що це стосується мешканців усіх квартир, крім квартир на 9, 10, 11 поверхах, які найбільше постраждали від вибуху і потребують більше часу на відновлення. За словами мера, мешканці цих квартир зможуть повернутися до своїх осель до 26 січня.

Г.Кернес зауважив, що плату за житлово-комунальні послуги для мешканців пошкодженого будинку почнуть нараховувати з 1 лютого.

Відео дня

Генеральний директор будівельної компанії «Стальконструкція», яка виконує відновлювальні роботи, Сергій Євель наголосив, що на сьогоднішній день обстежена кожна квартира. За його словами, зараз відновлюють перекриття від 10 до 16 поверху, і ці роботи закінчаться 6 січня.

С.Євель зазначив, що на сьогодні вже відремонтовано ліфти, шахти ліфтів, диски перекриттів. На зовнішніх панелях квартир, де був епіцентр вибуху, встановлюють конструкції з монолітного залізобетону.

У свою чергу головний інженер компанії «Стальконструкція» Микола Мєлєнцов додав, що на відновленні будинку цілодобово працюють 105 будівельників.

Як повідомляв УНІАН, 16 грудня о 17.39 у квартирі на 10-му поверсі 16-поверхового житлового будинку у Харкові стався вибух газу. Загинуло двоє дорослих і двоє дітей (2005 та 2011 р.н.). Постраждало близько 10 осіб. Їх із травмами різних ступенів тяжкості госпіталізовано.

За попередніми даними, вибухнув газовий балон, що викликало пожежу у 4 квартирах. Вибухом зруйновано міжквартирні перегородки, пошкоджено перекриття між 9-м, 10-м та 11-м поверхами, а також несучу конструкцію зовнішньої стіни. Вогнем знищено та пошкоджено майно 4 квартир.

Вибуху в будинку на проспекті Московському, 248-Г в Харкові присвоєно статус надзвичайної події регіонального масштабу.

За попереднім висновком фахівців «Харківміськгазу», вибух у багатоповерхівці міг статися через занесення пошкодженого балона зі скрапленим газом.

За даними Г.Кернеса, правоохоронці затримали чоловіка, який заніс газовий балон у будинок і залишив його на 10-му поверсі. Затриманим виявився батько загиблих дітей, який не проживав разом з родиною. «Він заніс 20-літровий балон і поставив його на 10-му поверсі», - повідомив Г.Кернес.