Про це УНІАН повідомили у Секторі зв'язків з громадськістю УМВС в області.

Повідомлення про викрадення людини надійшло до чергової частини УБОЗ від батька потерпілого – робітника одного з підприємств енергетичної галузі обласного центру. Він розповів, що його 42-річного сина, який мешкає в сільській місцевості, захопили невідомі.

Оперативники УБОЗ встановили, з ким контактував потерпілий перед своїм зникненням. У цей час потерпілий особливо інтенсивно спілкувався з жителями півдня України, власниками одного з фермерських господарств на Херсонщині. Працівники спецпідрозділу провели комплекс негласних слідчих (розшукових) дій, у результаті якого було встановили точне місце знаходження заручника. Його тримали в одному з підсобних приміщень адміністративної споруди фермерського господарства. Працівники міліції, здолавши опір охорони підприємства, звільнили заручника. Також вони затримали трьох осіб, які обґрунтовано підозрюються у викрадені людини. Цими громадянами виявилися власник господарства разом зі своїм сином, а також начальник служби охорони фермерського господарства.

Відео дня

Врятований заручник розповів, що зловмисники заштовхнули його до свого авто під загрозою предмета, схожого на пістолет (цей предмет вилучено, наразі проводиться його експертиза). У полоні житель Чернігівщини провів рівно тиждень. Весь цей час викрадачі регулярно телефонували батькам, вимагаючи 40 тис грн, які ніби чоловік їм заборгував.

Наразі зловмисникам повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 147 Кримінального кодексу України ("Захоплення заручників"), яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років. Їх затримано в порядку статті 208 КПК України та поміщено до ізолятора тимчасового тримання. Розслідування триває.