Найда каже, що в Україні немає причин вдаватися до терору

Про це заявив заступник начальника штабу Антитерористичного центру СБУ Віталій Найда, в ефірі ТВі.

Коментуючи причини і наслідки підписанням президентом Указу щодо посилення заходів боротьби з тероризмом, силовик зазначив, що Україна перебуває в числі тих країн, яким найменше загрожують терористичні акти.

«Концепція (антитерористична - ред.) покликана надати оцінку рівню терористичної загрози в Україні. Антитерористичний центр є єдиним органом в державі, який повноважений надавати оцінку діям терористичної загрози. В Україні на сьогодні немає передумов для виникнення в середині країни організації, яка б використовувала терористичні методи для досягення будь-якої мети. Передумов для виникнення таких організацій немає», - заявив Найда.

Відео дня

На тему: Янукович підписав Концепцію боротьби з тероризмом

«Україна, за нашими оцінками і оцінками наших іноземних партнерів, не входить до числа тих країн, у яких є висока ймовірність скоєння на їх території терористичних дій. Немає також терористичних загроз стосовно дипломатичних представництв в Україні і за кордоном. Рівень терористичної загрози на сьогодні в Україні є низьким», - додав начальник антитерористичного центру.