"Беркут" переживає атестацію

Про це повідомили УНІАН у відділі зв’язків з громадськістю ГУ МВС України у Львівській області.

Як зазначив т.в.о. начальника ГУ МВС України у Львівській області полковник міліції Сергій Маруняк: «Підрозділ буде підпорядковуватись напряму начальникові Головного управління МВС України у Львівській області і основними його завданнями буде затримання озброєних злочинців, звільнення заручників та охорона громадського порядку в найбільш криміногенних районах. Штат підрозділу становить 306 працівників і набирати до нього будемо як колишніх працівників спецпідрозділу, котрі пройшли переатестацію, так і бажаючих з інших підрозділів міліції, котрі відповідатимуть необхідним критеріям».

Як зазначається у повідомленні, переатестація працівників колишнього спецпідрозділу «Беркут» здійснюється на виконання наказу міністра МВС у Львові. До складу атестаційної комісії увійшли: керівник юридичного відділу, керівник відділу внутрішньої безпеки, керівник психологічного відділу Головного управління МВС України у Львівській області, а також керівники підрозділів міліції громадської безпеки та кадрового забезпечення. Атестуванню підлягають 296 працівників колишнього спецпідрозділу.

Відео дня

Читайте такожУ Львові з органів МВС звільнилися 37 екс-бійців «Беркута»

За даними відділу зв’язків з громадськістю, на сьогоднішній день, частина працівників колишнього спецпідрозділу міліції «Беркут», близько 50 відсотків, вже пройшли переатестацію і на даний час разом з працівниками патрульно-постової служби забезпечують громадський порядок у Львові та області.

Як повідомляв УНІАН, за даними начальника відділу зв’язків з громадськістю ГУ МВС України у Львівській області Світлани Добровольської, з майже 300 бійців колишнього «Беркуту» 37 працівників звільнилися з органів внутрішніх справ. Решта колишніх «беркутівців» після переатестації перейшли на службу в інші підрозділи ГУ МВС України у Львівській області.

Читайте такожВ Одесі колишні бійці «Беркута» патрулюватимуть вулиці

24 лютого близько 100 львівських «беркутівців» на сцені львівського Євромайдану стали на коліна перед громадою міста на знак вибачення за події у Києві, в яких приймали участь бійці «Беркуту».

Новий міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков розформував спецпідрозділ міліції ”Беркут”, який брав участь у протистоянні на Майдані, та ухвалив провести атестацію чотирьох тисяч співробітників і створити новий підрозділ.