У Львові російські товари матимуть додаткове маркування / Вікіпедія

Як повідомив кореспонденту УНІАН депутат Львівської міської ради, голова фракції ВО „Свобода” Любомир Мельничук, про це, зокрема, йдеться в ухвалі "Про координацію інформаційної діяльності та захист інформаційної безпеки на території міста Львова у 2014-2016 роках", затвердженій сьогодні на засіданні сесії з ініціативи громадськості.

«Ця ухвала передбачає обов'язок для суб'єктів господарювання на території міста Львова вжити заходів для спеціального помітного маркування товарів російського походження позначкою "Товари з Російської Федерації" з нанесенням зображення прапора РФ на товари і цінники на таких товарах, розміщення цих товарів на окремих полицях, проведення в торгових мережах містах міста промоційної кампанії “Купуй українське“ для збільшення попиту на вітчизняні товари», - зазначив Мельничук.

Він також повідомив, що даною ухвалою передбачена підтримка громадських ініціатив із протидії гастрольній діяльності музикантів, акторів та інших діячів шоу-бізнесу, які публічно схвалюють агресію проти України.

Відео дня

Читайте такожЧерез бойкот російські виробники втрачають українських покупців

«Окремо слід наголосити на бойкоті російських товарів. Вже затверджені такі рішення на Полтавщині та Івано-Франківщині. Львів'яни обов'язково повинні знати, хто і де продає товари країни-агресора, виручка від продажу яких збагачує бюджет окупанта» - зазначив Мельничук.

Як повідомляв УНІАН, після анексії Росією українського Криму, якій передувала військова окупація півострова й нелегітимний референдум про його вихід із України, Росія не залишила спроб дестабілізувати ситуацію в Україні.

У середині квітня російські озброєні бойовики захопили адміністративні будівлі в низці міст Донецької області, а також у Луганську. Бойовики викрадають, катують і вбивають людей, захоплюють заручників.

Наразі на сході України триває активна фаза антитерористичної операції проти терористичних і бандитських угрупувань сепаратистів.