Арестович висловився про мовне питання в Україні / скріншот

Колишній радник ОП Олексій Арестович прокоментував результати опитування КМІС, згідно з яким 45% жителів України вважають, що в країні має місце дискримінація за мовною ознакою.

"Абсолютно потворний кейс з цим таксистом, який на "болті" віз дівчат і вони придовбалися до нього, мовляв, говоріть українською. Ось він за законом якраз повинен був обслужити їх українською, але він їх виставив з машини, і зараз його переслідують. Але сама суть проблеми від цього не змінюється. Сьогодні були дані, що 45% українців визнають дискримінацію за різними ознаками, в тому числі за мовними", – заявив він. 

При цьому він зазначив, що йде "не тільки переслідування україномовним російськомовних, це все і переслідування україномовних російськомовними".

Відео дня

"Такі випадки досі залишаються. Бити по шапці треба і тих, і тих – заради благополуччя держави, громадського спокою", – сказав екс-радник ОП.

За словами Арестовича, "нормальна влада під час війни і навіть у мирний час ні в якому разі не допустила б ігрищ, а тим більше політичних ігрищ на матеріалі будь-яких ознак, як у нас в Конституції написано: мовних, національних, релігійних і т.д.".

Дискримінація в Україні: свіже опитування КМІС

Результати нового опитування Київського міжнародного інституту соціології показали, що 45% опитаних вважають, що найбільше людей в Україні дискримінують за мовною ознакою. На другому місці опинилася дискримінація за сексуальною ознакою – таку відповідь дали 38% респондентів. 

Водночас зазначається, що чверть респондентів заявили про дискримінацію за ознакою інвалідності, віку, етнічної приналежності та статі.

Вас також можуть зацікавити новини: