В Україну можуть побудувати євроколії / фото УНІАН (Віктор Ковальчук)

У Європейському Союзі почали розробляти попереднє техніко-економічне обґрунтування для будівництва євроколії в Україні й Молдові.

Розробкою документів займатиметься технічна консультативна служба JASPERS Європейського інвестиційного банку під керівництвом Директорату Єврокомісії з мобільності та транспорту. Про це повідомив у Twitter заступник директора департаменту інвестиційної діяльності УЗ Володимир Шемаєв, який взяв участь у першому засіданні робочої групи.

Зазначимо, що дослідження планують завершити до травня 2023 року.

Відео дня

Як відомо, Україна ще до війни збиралась перейти на колію європейського стандарту 1435 мм. Її мали зробити на чотирьох ділянках: Київ – Львів – держкордон; Київ – Одеса; Київ – Харків; Київ – Дніпро – Запоріжжя.

Євроколії в Україні

В березні 2021 року Україна і Південна Корея підписали меморандум, який передбачає фінансування попереднього техніко-економічного обгрунтування (пре-ТЕО) для будівництва євроколії в Україні.

Вже у квітні Кабмін затвердив Порядок використання 5 млн грн коштів, передбачених у державному бюджеті, для проектування та виконання робіт з відновлення залізничної колії європейського зразка шириною 1435 мм від станції Чоп до станції Ужгород.

Вас також можуть зацікавити новини: