Генпрокуратура заарештувала майно компаній з РФ і Білорусі на суму понад $21 мільйона / фото УНІАН

Офіс генерального прокурора забезпечив арешт майна компаній з Росії і Білорусі. Йдеться про 420 залізничних вагонів та інші матеріальні цінності.

Відповідна інформація з'явилася на офіційному сайті Офісу генерального прокурора.

Загальна вартість вагонів склала понад 500 млн гривень, а іншого матеріального майна — ще 130 млн. В цілому вийшло 630 млн (приблизно $21,35 млн).

Відео дня

"У ході досудового розслідування встановлено, що службовими особами російських та білоруських підприємств упродовж 2022 року ввезено на територію України залізничні вагони разом із товарами, які використовувались із порушенням митного законодавства України. З метою забезпечення збереження вказаного майна як речових доказів та їх можливої конфіскації у подальшому Офісом Генерального прокурора на підставі рішень слідчих суддів Шевченківського районного суду м. Києва накладено арешти", — сказано в офіційному повідомленні.

Досудове розслідування проводиться Бюро економічної безпеки за фактом умисного ухилення від оплати податків в особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 212 КК України). Товарно-матеріальні цінності вже передали в управління Агентству з розшуку та менеджменту активів (АРМА).

Нагадаємо, наприкінці травня стався схожий арешт. Національна поліція передала в управління АРМА 434 залізничних вагони російських компаній. Щоправда, тоді загальна вартість була нижчою — понад 300 мільйонів гривень.

Війна Російської Федерації проти України

  • 24 лютого РФ вторглася в незалежну Україну і влаштувала в країні справжній колапс. Окупанти не тільки захоплюють військові частини, аеропорти та інші стратегічні об'єкти, а й стріляють по мирних жителях і багатоповерхівках міст.
  • 27 лютого 2022 року з'явилася інформація про те, що Білорусь може оголосити війну Україні. Офіційних підтверджень вторгнення її армії на нашу територію поки немає.

Вас також можуть зацікавити новини: