Харківська облдержадміністрація прострочила терміни здачі приймальних відділень у лікарнях (відео)

Харківська обласна державна адміністрація у 2020 році почала ремонт приймальних відділень в районних лікарнях, отримавши на це фінансування, однак, коли прийшов час здавати об'єкти, чиновники заявили, що грошей на завершення об'єктів не вистачило.

Про це йдеться в сюжеті "Вечірніх новин".

Як зазначають журналісти, реконструкцію приймальних відділень у 15 лікарнях Харківської області розпочали минулого року в рамках президентського проекту "Велике будівництво". Губернатор Айна Тимчук звітувала про успішне просування робіт міністру розвитку громад і територій України Олексію Чернишову під час його візиту в область у грудні 2020. Міністру продемонстрували лікарню, де роботи просувалися більш-менш в зазначені терміни. Відразу після від'їзду міністра губернатор почала переносити терміни здачі об'єктів. Так, 7 з 15 об'єктів повинні були почати роботу до 1 квітня, президент Володимир Зеленський розпорядився відкрити їх до цього терміну.

"Але для губернатора Тимчук доручення президента виявилося не таким вже важливим, оскільки терміни повністю порушені", - йдеться в сюжеті.

Як зазначають журналісти, на більшості об'єктів роботи ведуться, але вони далекі до завершення. Зокрема, в Чугуївській районній лікарні побудовані тільки фундамент і стіни, при цьому підрядник коментарів про терміни завершення будівництва не дає.

"Ні лікарі, ні жителі Чугуєва не знають, коли приймальне відділення почне працювати. І це при тому, що ситуація з хворими Covid-19 загострюється щодня", - зазначають журналісти.

Водночас у Вовчанську роботи зі зведення медустанови тільки почалися, таким чином, обіцянка Тимчук про здачу об'єкта тут було провалено. При цьому держфінансування на цей проект несподівано закінчилося, а громадам заявили, що вони повинні приєднатися до фінансування будівництва лікарні.

"Скільки ще триватиме реконструкція, і в яку копійку ще обійдеться жителям Харківської області - поки не відомо. Однак зрозуміло, що довіри у людей до президентського проекту "Велике будівництво" від такої затримки та маніпуляцій з фінансуванням не виросте", - підводять підсумок журналісти.