Київський апеляційний суд не задовільнив скаргу тещі заступника мера Бучі / фото facebook.com/Kyiv.Court.Of.Appeal

Київський апеляційний суд не задовільнив скаргу Лілії Єрмакової, яка є тещею заступника міського голови Бучі Дмитра Чейчука, про зняття арешту з майна в селі Петропавлівська Борщагівка. Дане рішення було оголошене під час судового засідання 5 березня в Київському апеляційному суді.

"Суд постановив апеляційну скаргу Солдаткіна Олександра Сергійовича в інтересах Єрмакової Лілії Асфанівної вирішити без задоволення. Ухвалу Києво-Святошинського районного суду Київської області відносно вересня 2023 року залишити без змін. Постанова суду набирає законної сили з дня її прийняття та може бути оскаржена до Верховного суду протягом 30 днів з дня складання повного судового рішення", – сказала суддя Оксана Желепа.

За матеріалами Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України, даний судовий спір та майно проходять у кримінальному провадженні за статтею 190 (шахрайство) та статтею 209 (становлення джерел фінансування громадянами РФ).   

Відео дня

За словами адвоката потерпілого Дмитра Соловйова, який взяв позику у Єрмакової, було відкрито кримінальне впровадження щодо легалізації коштів отриманих з Російської Федерації.

"Це відкрито на підставі рапорта Національної поліції України. Там дуже активно проводяться дії. На сьогодні вирішується питання щодо конфіскації коштів", – сказав адвокат.

Згідно з витягом з Єдиного реєстру досудових розслідувань, наразі в  Київському апеляційному суді перебуває три справи, в яких фігурує майно по даному кримінальному провадженню.

Так, до Національної поліції України надійшли матеріали, що організована група осіб, використовуючи грошові кошти, отримані з Російської Федерації, протягом 2020 – 2023 років здійснювали механізм легалізації (відмивання) грошових коштів та майна, одержаних від шахрайських дій, вчинених злочинним шляхом при здійсненні операцій з кредитування, через підконтрольні фінансові компанії та інвестиційні фонди (зокрема ТОВ "Фінансова компанія "ІНВЕСТСТАНДАРТ").

28 лютого 2024 року розглядалася аналогічна справа щодо інших об'єктів нерухомості, тоді колегія суддів Київського апеляційного суду так само відмовила, посилаючись на матеріали кримінального провадження у справі.