40 українських миротворців відбули до Косова / фото Генштаб ЗСУ

Після обсервації у військовому санаторії 40 українських миротворців відбули до Косова.

Про це повідомляється на сайті Міністерства оборони України.

«Із міста Трускавця, що на Львівщині, для здійснення миротворчої місії в Республіці Косово відбув український військовий контингент у складі 40 військовослужбовців. Перед закордонним відрядженням українські миротворці пройшли двотижневу медичну обсервацію в Центрі медичної реабілітації та санаторного лікування «Трускавецький», - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Читайте такожУкраїнські миротворці повертаються з Ліберії після 14-річної місії

Начальник військового санаторію полковник Василь Вовчанський повідомив, що це вже четвертий миротворчий контингент, який проходить медичну обсервацію в Трускавецькому військовому санаторії з початку карантину.

При цьому він зазначив, що це перший випадок, коли обсервація здійснювалася до вибуття в іноземну країну, а не після повернення з неї. До речі, під час обсервації військовим двічі проводили ПЛР-тести - на початку та в кінці обсервації. Визначення результатів ПЛР-досліджень проходило у Військово-медичному клінічному центрі Західного регіону.

«Центр видає медичні сертифікати, які дозволяють перетинати державний кордон України та не проходити обсервацію за кордоном. У час, коли українські курорти зупинилися, а карантин у державі триває, прийом на обсервацію - один зі способів зберегти санаторій на плаву. Проведення обсервації вимагає додаткових заходів безпеки, проте персонал оздоровниці адаптувався до роботи в нових умовах і чітко виконав завдання, поставлені Міністерством оборони України», - зазначив Вовчанський.

У Міноборони наголосили, що у військовому санаторії «Трускавецький» готові прийняти на медичну обсервацію нові групи військовослужбовців.