З метою зупинки транспортного засобу ст. лейтенант поліції здійснив три постріли \ facebook.com/mvs.gov.ua

За погодженням з прокуратурою Харківської області до суду скеровано обвинувальний акт стосовно одного з командирів рот Управління патрульної поліції в Харківській області за фактом перевищення службових повноважень працівником правоохоронного органу (ч. 3 ст. 365 КК України).

Читайте такожСмертельна ДТП під Києвом: легковик розірвало на частини (фото, відео)

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області. За повідомленням, вночі 13 лютого екіпажу патрульних поліцейських від громадян надійшла інформація про те, що на вул. Зубарєва троє чоловіків розпивають алкогольні напої та мають намір їхати на автомобілі Subaru Forester.

Відео дня

Працівники патрульної поліції відреагували на відповідну інформацію та знайшли вказаних громадян і автомобіль. Але водій автомобіля Subaru почав тікати від патрульних і не реагував на вимоги зупинитись, розпочалась погоня.

Під час переслідування екіпажем патрульних (у складі командира роти та двох інспекторів патрульної поліції) на службовому автомобілі Skoda Rapid автомобіля, службовий автомобіль патрульної поліції застряг у полі поблизу с. Хролі Харківського району.

З метою зупинки транспортного засобу ст. лейтенант поліції здійснив три постріли в автомобіль Subaru, але авто зникло з місця події.

Пізніше з’ясувалося, що водій переслідуваного автомобіля самостійно доставив до 25-ї лікарні Харкова пасажира, який отримав два вогнепальні поранення.

Працівника патрульної поліції, який застосував вогнепальну зброю, внаслідок чого було поранено громадянина, було затримано. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Вказане кримінальне провадження розслідує територіальне управління ДБР у м. Полтаві. Оперативний супровід — Харківське управління ДВБ Національної поліції України.