У Новому Бузі Миколаївської області жінку змусили забрати з лікарні ампутовані ноги чоловіка.

Читайте такожВ Аргентині поліція надіслала родині голову дідуся в коробці від майонезуЯк пише "Инше.тв", медики заявили, що у лікарні немає коштів на утилізацію медичних відходів.

Подію обговорювали на сесії районної ради.

Перед депутатами виступила подруга жінки Оксана Киричишина:

"Їй сказали в лікарні - прийдеш з ранку, посидиш, поки закінчиться операція, і забереш ноги з собою. І дають їй цей мішок з ногами на плечі... вона йде, непритомніє, тому що, як вона мені потім розповіла: "я відчувала тепло цих ніг у себе на плечах".

Також вона закликала депутатів вирішити питання з утилізацією медичних відходів, оскільки мер міста повідомив їй, що за законом родичі повинні забирати подібні речі з лікарень.

У свою чергу головний лікар лікарні, присутній на зустрічі, звинуватив жінку в тому, що вона не спробувала розібратися в ситуації і не звернулася за допомогою до керівництва лікарні:

"Ви взяли цей мішок на плечі... Навіщо ви це зробили? По утилізації. Наша установа піднімала це питання неодноразово. У нас був центр утилізації, який благополучно на території ветслужби місцеві жителі розікрали, розібрали на металобрухт, і воно стоїть розкурочене".

За його словами, якщо не передбачена утилізація, то родичі повинні займатися цим. Якщо цього зробити вони не можуть, то цим питанням займається керівник громади.

Вас також можуть зацікавити інші новини