В Україні будуть підземні школи для дітей / фото facebook.com/oda.odesa

В Запорізькій області до кінця року планується побудувати 10 підземних шкіл, щоб в них безпечно могли навчатися 10 тисяч дітей. Про це повідомив очільник Запорізької ОВА Іван Федоров в ефірі телемарафону.

За його словами, Запоріжжя та не окупована росіянами територія області щодня обстрілюється ворогом. Він зазначив, що одним з пріоритетних питань для Запорізької області є повернення дітей до безпечного навчання в школах. 

Федоров зазначив, що міністерство освіти на сьогодні вже підтримало 5 проектів будівництва підземних шкіл на території  Запорізької області.  

Відео дня

"Три з них будуть на території  Запоріжжя, а дві – в громадах, які навколо міста", - додав він.

За його словами, одна підземна школа розрахована на 500 дітей, але їх планується використовувати в дві зміни, що дасть змогу навчати 1000 дітей. При цьому зазначив, що в школи, які будуються навколо Запоріжжя, дітей довозитимуть шкільними автобусами.

"Ми поставили собі за мету – побудувати до кінця року 10 підземних шкіл, в яких безпечно могли б навчатися 10 тисяч дітей Запорізької області. Будувати планується не лише за бюджетні кошти, а й за рахунок наших міжнародних партнерів", - додав Федоров.

Вже вчора продовжено перемовини з одних з таких партнерів, який погодився на виділення коштів на реконструкцію одного з найбільших укриттів в Україні, котре буде перероблено під підземну школу в Запоріжжі.

Підземні школи в Україні

Як повідомляв УНІАН, в Харкові вже добудовано першу підземну школу  в Індустріальному районі.

Мер міста Ігор Терехов розповідав, що там змонтовано бетонні конструкції та є тепло- та гідроізоляція об’єкту. Також  встановлено системи каналізації, водогону та вентиляції.

З 1 вересня 2023 року для школярів Харкова облаштували понад 60 класів на кількох станціях метрополітену, аби діти мали змогу безпечно навчатися, адже місто потерпає від постійних ракетних обстрілів. 

Вас також можуть зацікавити новини: