Аваков провів зустріч у форматі "off the record" / фото Facebook Iaroslav Trakalo

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков у форматі "off the record" провів зустріч щодо ситуації з підпалом автомобіля програми "Схеми".

Читайте також"Черговий президент, за якого вб'ють ще одного журналіста": Ткач зі "Схем" прокоментував підпал авто редакції

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив речник Національної поліції Ярослав Тракало.

Відео дня

Він нагадав, що вночі у Броварах внаслідок підпалу згорів автомобіль програми "Схеми: корупція в деталях", яка є проектом "Радіо Свобода".

"Сьогодні, за ініціативи міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, відбулася зустріч з головним редактором Київського бюро Радіо Свобода Інною Кузнєцовою. Були присутні голова Національної поліції Ігор Клименко, представники Головного слідчого управління та Департаменту карного розшуку Нацполіції", - повідомив Тракало.

Під час зустрічі також було обговорено стан розслідування кримінального провадження за фактом виявлення журналістом "Схем" Михайлом Ткачем можливих ознак стеження у його оселі.

"Будь-які форми тиску на засоби масової інформації є неприпустимими. Розслідування таких справ буде максимально об’єктивним та відкритим для суспільства. Виконавці і, головне, замовники мають бути притягнуті до кримінальної відповідальності. Таке коротке резюме зустрічі, яка пройшла у форматі "off the record", - написав Тракало і додав, що слідство триває.

Підпал автомобіля програми "Схеми": деталі інциденту

  • 17 серпня, вночі невідомі спалили біля будинку водія у Броварах Київської області автомобіль знімальної групи програми "Схеми". Останній матеріал, який вони знімали за допомогою цього автомобіля "Королі доріг", - про перших осіб держави, які порушують ПДР.
  • Поліція Київщини відкрила кримінальне провадження за фактом умисного знищення або пошкодження майна (ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу України).