Студенти вийшли на протест у Харкові / фото facebook.com/HudenkoIhor

У Харкові після побиття студентів охороною парку Шевченка влаштували сидячий протест «Охране – отмена» за право вільно ходити, сидіти та лежати на газонах.

Як говориться у сюжеті ТСН, на пікет вийшли близько сотні студентів із різних університетів, обурених свавіллям охоронців, які нібито слідкують за порядком у парках. Зазначається, що у парку Шевченка категорично не дають сидіти на траві. Силоміць, за руки та ноги, витягують звідти.

«Студентська пара заявила, що охорона їх відлупцювала просто нізащо. Пікетувальники на знак протесту зняли взуття та всілися відпочивати на траві», – говориться в сюжеті.

«Охране – отмена»: як пройшов сидячий протест

На акцію зібралися кількасот харків’ян. Вони вимагали розслідувати побиття студентів, а також дозволити сидіти на траві, «як у будь-якому європейському парку». Учасники акції також влаштувати сидячий протест, роззувшись і всівшись на газоні саду Шевченка.

Студенти вийшли на протест у Харкові / фото facebook.com/HudenkoIhor
Студенти вийшли на протест у Харкові / фото facebook.com/HudenkoIhor
Студенти вийшли на протест у Харкові / фото facebook.com/HudenkoIhor

За деякий час працівники саду увімкнули полив, заявивши, що поливати треба за розкладом.

Сидячий протест у Харкові / фото facebook.com/HudenkoIhor
Сидячий протест у Харкові / фото facebook.com/HudenkoIhor

Побиття студентів у Харкові: що відомо

Читайте також"Рота закрий! Я і не таких обламувала!": у Києві викладачка фізкультури принижувала першокурсника (відео)Видання «Хмарочос» повідомило, що приводом для пікету послугували два інциденти, які сталися 4 вересня.

«Охорона парку силою виштовхала молодого чоловіка, який хотів полежати на газоні. А за кілька годин охоронці побили двох студентів Харківської політехніки», – говориться в повідомленні.

За словами родички побитої студентки, Діана у той день відпочивала у парку зі своїм хлопцем Сергієм, коли їй стало зле.

«Пара закрилася у кабінці чоловічого туалету, бо в жіночий була черга. У той час як дівчину нудило, до кабінки увірвалися охоронці, вибивши двері. Били у живіт та в обличчя. Після прибуття швидкої та поліції один із охоронців заявив, що «дівка ридає, бо її батьки дізнаються, як вона з хлопцем зачинилася в туалеті». За словами Сергія, охоронці пояснювали свої дії тим, що у вбиральнях «зачиняються наркомани», - пише видання.  

У Харкові охорона парку побила студентів / фото suspilne.media

Як пише «Суспільне», у Діани – синці на обличчі й животі, а студент Сергій повідомив, що в нього розбита голова, підборіддя, зламано два зуба: «Я два дні їсти не можу, п’ю знеболювальні».