Протести в Києві - центр столиці посилили поліцією, які пройдуть події / фото УНІАН, В'ячеслав Ратинський

У центрі Києві посилено охорону правопорядку у зв’язку з анонсованими громадськими заходами.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Києва.

Зазначається, що для забезпечення порядку на всіх локаціях проведення заходів патрулюватимуть посилені наряди правоохоронців.

Відео дня

Читайте такожГоловні новини України 17 лютого: продовження карантину та оголошення Прикарпаття "червоною зоною" через COVID-19

«До забезпечення правопорядку ми залучили представників усіх структурних підрозділів, в тому числі кінологів, вибухотехніків та поліцейських діалогу. Аби не допустити будь-яких правопорушень, поліцейські проводитимуть превентивні заходи, зокрема вибіркові перевірки речей і документів у громадян. Усі заборонені предмети, виявлені у громадян під час перевірок, одразу вилучатимуться, а їхні власникам надаватиметься правова оцінка», - підкреслюють у поліції.

Громадян просять із розумінням поставитися до дій правоохоронців, адже такі превентивні заходи спрямовані для забезпечення публічної безпеки і правопорядку, щоб усі заплановані заходи відбулися спокійно.

Разом з цим поліція закликає організаторів та учасників акції дотримуватися норм чинного законодавства і карантинних обмежень та не порушувати громадський порядок.

«Одночасно інформуємо, що у зв’язку із проведенням заходів окремими центральними вулицями може бути обмежений дорожній рух. Тому просимо водіїв завчасно планувати маршрути руху з урахуванням вищезазначеної інформації», - додали у поліції.

Що за події пройдуть у Києві

У Київській держадміністрації УНІАН повідомили, що на сьогодні надійшли три повідомлення від організаторів про проведення 18 та 20 лютого громадських заходів в центрі столиці.

Так, завтра, 18 лютого з 19:00 до 21:00 ГО «Родини «Небесної сотні» проведе панахиду та «Ходу пам’яті» з вшанування Героїв Небесної сотні. Учасники пройдуть за маршрутом: Михайлівська площа (Собор) - Європейська площа - вул. Грушевського – Кріпосний провулок - вул. Інститутська - вул. Банкова - Алея Героїв Небесної сотні.

20 лютого на Майдані Незалежності з 16:00 до 18:00 ГО «Родини «Небесної сотні» проведе «Вечір пам’яті Героїв Небесної сотні».

І цього ж дня на майданчику біля Міжнародного центру культури і мистецтв Федерації профспілок України, на Алеї Героїв Небесної сотні (Пішохідний міст та каплиця) буде організовано світлову інсталяцію «Промені Гідності» до Дня Героїв Небесної сотні.